Nataliia Biliaieva

2 січ 2020 р.2 хв

7 типових помилок у вивченні іноземної мови

Оновлено: 9 груд 2021 р.

Вкотре берешся за вивчення англійської і вже через місяць ентузіазм згасає? Кілька років штудіюєш  німецьку, а рівень не просувається далі «нижче середнього»? Після перших 10 занять французької вирішив для себе, що вивчення мов – це не твоє? Причина очевидна – ти допустив найтиповіші помилки у вивченні іноземної =)

  • Відсутність комплексного підходу. Неможливо вивчити мову лише виконуючи граматичні вправи з підручника чи виключно переглядаючи серіали мовою оригіналу. Необхідно поєднувати різні види діяльності. Прокачуй знання в усіх напрямках – слова, граматика, сприймання на слух, говоріння, читанняю Читай різні статті, щоб збагатити лексику; вчи граматику, щоб говорити правильно; проходь тести, тим самим закріплюй вивчене; слухай пісні іноземною та дивися фільми з субтитрами, слухай подкасти, дивисю ролики з YouTube для кращого сприйняття мови на слух; спілкуйся з іноземцями, щоб подолати страх розмовляти. Варіантів може бути багато – навіть під твої власні потреби та інтереси. Підбирай те, що подобається саме тобі і зроби навчання максимально корисним та цікавим.  

  • Недотримання систематичності. Робиш значні перерви вивчаючи англійську (чи будь-яку іншу мову) – хороший результат точно забариться… Обов’язково сформуй розклад та неухильно його дотримуйся, доки не виробиться звичка і англійська не стане частиною життя . Але!!! Ні в якому разі не перестарайся з інтенсивністю, щоб навчальний процес не став мукою.

  • Нехтування повторенням вивченого. Якщо займаєшся з викладачем чи ходиш на курси – обов’язково виконуй домашнє завдання. Лише повторюючи вивчене ти остаточно запам’ятаєш матеріал і, отже, зможеш використати в спілкуванні.

  • Обмежена комунікація. Часто ми обмежуємося лише теорією, але ж мова – це практика, живе спілкування! Знаходь собі співрозмовників: таких самих учнів як ти (і вчися на їх помилках), носіїв мови (і засвоюй «справжню», «живу» мову) =)

  • Заперечення професійної допомоги. Іноді ми нехтуємо можливістю навчання з вчителями. Мовні курси, репетитори, програми навчання онлайн організують твій навчальний процес, скерують в правильному напрямку, виправлять помилки.

  • Відсутність чіткої мети та мотивації.  Можливо, саме мотивація є ключовим моментом у вивчення іноземної мови. Важливо не втратити запал, не закинути навчання на половині шляху. Ти мусиш знати для чого тобі іноземна, інакше втратиться зміст навчання. Постав реальну мету – нова робота, захоплююча подорож, цікаве знайомство чи інше. Мотивуй себе, нагороджуй за хороший результат і тоді процес буде приємним і ти побачиш прогрес.

  • Нетерплячість. Часто, учні завчасно опускають руки, забуваючи, що для освоєння будь-якої науки потрібен час. Вивчити мову за місяць неможливо (якщо, звичайно, ти не геній). Дай собі час!

Пам’ятай, твій успіх залежить лише від тебе!

    3900
    22