top of page
Пошук
  • Фото автораNataliia Biliaieva

7 типових помилок у вивченні іноземної мови

Оновлено: 9 груд. 2021 р.

Вкотре берешся за вивчення англійської і вже через місяць ентузіазм згасає? Кілька років штудіюєш  німецьку, а рівень не просувається далі «нижче середнього»? Після перших 10 занять французької вирішив для себе, що вивчення мов – це не твоє? Причина очевидна – ти допустив найтиповіші помилки у вивченні іноземної =)

  • Відсутність комплексного підходу. Неможливо вивчити мову лише виконуючи граматичні вправи з підручника чи виключно переглядаючи серіали мовою оригіналу. Необхідно поєднувати різні види діяльності. Прокачуй знання в усіх напрямках – слова, граматика, сприймання на слух, говоріння, читанняю Читай різні статті, щоб збагатити лексику; вчи граматику, щоб говорити правильно; проходь тести, тим самим закріплюй вивчене; слухай пісні іноземною та дивися фільми з субтитрами, слухай подкасти, дивисю ролики з YouTube для кращого сприйняття мови на слух; спілкуйся з іноземцями, щоб подолати страх розмовляти. Варіантів може бути багато – навіть під твої власні потреби та інтереси. Підбирай те, що подобається саме тобі і зроби навчання максимально корисним та цікавим.  


  • Недотримання систематичності. Робиш значні перерви вивчаючи англійську (чи будь-яку іншу мову) – хороший результат точно забариться… Обов’язково сформуй розклад та неухильно його дотримуйся, доки не виробиться звичка і англійська не стане частиною життя . Але!!! Ні в якому разі не перестарайся з інтенсивністю, щоб навчальний процес не став мукою.


  • Нехтування повторенням вивченого. Якщо займаєшся з викладачем чи ходиш на курси – обов’язково виконуй домашнє завдання. Лише повторюючи вивчене ти остаточно запам’ятаєш матеріал і, отже, зможеш використати в спілкуванні.


  • Обмежена комунікація. Часто ми обмежуємося лише теорією, але ж мова – це практика, живе спілкування! Знаходь собі співрозмовників: таких самих учнів як ти (і вчися на їх помилках), носіїв мови (і засвоюй «справжню», «живу» мову) =)


  • Заперечення професійної допомоги. Іноді ми нехтуємо можливістю навчання з вчителями. Мовні курси, репетитори, програми навчання онлайн організують твій навчальний процес, скерують в правильному напрямку, виправлять помилки.


  • Відсутність чіткої мети та мотивації.  Можливо, саме мотивація є ключовим моментом у вивчення іноземної мови. Важливо не втратити запал, не закинути навчання на половині шляху. Ти мусиш знати для чого тобі іноземна, інакше втратиться зміст навчання. Постав реальну мету – нова робота, захоплююча подорож, цікаве знайомство чи інше. Мотивуй себе, нагороджуй за хороший результат і тоді процес буде приємним і ти побачиш прогрес.


  • Нетерплячість. Часто, учні завчасно опускають руки, забуваючи, що для освоєння будь-якої науки потрібен час. Вивчити мову за місяць неможливо (якщо, звичайно, ти не геній). Дай собі час!


Пам’ятай, твій успіх залежить лише від тебе!



390 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Conditional verbs in English

Conditional verbs in English are used to express actions or situations that are dependent on a certain condition. They indicate what would happen or could have happened under different circumstances.

Пост: Blog2_Post
bottom of page